Xabi Alonso is de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen: 'Deze taak spreekt me erg aan'
i

Getty Images

Xabi Alonso is de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen: 'Deze taak spreekt me erg aan'

Sjors Tanis • 21:08, 05-10-2022

Xabi Alonso is de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. De 40-jarige Spanjaard is de opvolger van Gerardo Seoana. De club uit de Bundesliga boekte aanhoudend slechte resultaten en Alonso moet daar verandering in brengen.

Dinsdagavond bleek ook FC Porto te sterk voor Bayer Leverkusen in de groepsfase van de Champions League (2-0).

Dramatische cijfers

Die nederlaag was de 8e in 12 officiële wedstrijden dit seizoen. In de Bundesliga staat de club voorlaatste, waardoor Seoane moet vrezen voor zijn positie. Clubvoorzitter Fernando Carro liet eerder weten snel betere resultaten te verlangen van de 43-jarige hoofdtrainer. "Deze taak spreekt me erg aan", aldus Alonso op de clubkanalen van Bayer Leverkusen, waar 4 Nederlanders onder contract staan: Daley Sinkgraven, Timothy Fosu-Mensah, Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong.

1e trainersbaan op hoogste niveau

Voor Alonso is het 1e de trainersklus op het hoogste niveau. Nadat hij op 35-jarige leeftijd zijn actieve spelerscarrière beëindigde, was de oud-middenvelder alleen actief als jeugdtrainer bij zijn oude club Real Madrid en was hij tot afgelopen zomer de eindverantwoordelijke bij de reserves van Real Sociedad.

Als speler won Alonso, een middenvelder, vele prijzen. Zo greep hij met Spanje de wereldtitel in 2010 en won hij 2 keer het EK: in 2008 en 2012.