Bayern München en Bayer Leverkusen spelen gelijk en blijven aan kop

Marcel Roes • 00:48, 16-09-2023 / Laatste Update: 00:14, 12-12-2023

Bayern München en Bayer Leverkusen hebben op vrijdag een spektakeltje voorgeschoteld, met als uitslag 2-2. De gelijkmaker van de gasten viel erg laat: in de 93e minuut.

Bayern München kwam in de 7e minuut op voorsprong via Harry Kane. Hij werkte de bal binnen na knap doorkoppen uit een corner. Via de Spaanse wingback Álex Grimaldo kwam Bayer Leverkusen halverwege de 1e helft op gelijke hoogte.

Penalty

In de 86ste minuut maakte Leon Goretzka de 2-1 voor Bayern München. Goretzka leek de matchwinner te worden. Maar middenvelder Exequiel Palacios maakte vanaf de penaltystop nog de 2-2.

Bundesliga

Beide teams staan na hun eerste puntenverlies van dit seizoen op 10 punten na 4 wedstrijden. Daarmee is al zeker dat ze ook na dit weekend gedeeld aan kop staan.

De Ligt en Frimpong

Matthijs de Ligt viel in de 86e minuut in bij Bayern München. Bij het Bayer Leverkusen van trainer Xabi Alonso deed Jeremie Frimpong 82 minuten mee op de rechterflank.