Bayern München eert overleden Franz Beckenbauer met overwinning op Hoffenheim
i

Getty Images

Bayern München eert overleden Franz Beckenbauer met overwinning op Hoffenheim

Bart van der Wijst • 23:30, 12-01-2024 / Laatste Update: 13:46, 15-01-2024

Bayern München heeft de Bundesliga hervat met een overwinning. Vrijdagavond werd er met 3-0 gewonnen van TSG Hoffenheim. Die wedstrijd stond vooral in het teken van de overleden Franz Beckenbauer, die op indrukwekkende wijze werd herdacht.

De openingsgoal was fraai, van Jamal Musiala. Uit onmogelijke hoek knalde de jongeling raak: 1-0 voor Bayern. Der Kaiser zal tevreden hebben toegekeken.

Even moeilijk, toch simpel drie punten

Bayern vergat zichzelf na de openingstreffer een wat makkelijkere wedstrijd te gunnen. Het miste zelf veel kansen, maar dat deed ook de tegenstander. Met name rond het uur kreeg Hoffenheim flinke mogelijkheden en raakte het zelfs de lat. Gelukkig voor Bayern en de avond bleef het 1-0.

Na de gemiste kansen gooide Musiala het duel op slot en ook Harry Kane pikte nog een doelpuntje mee. Daarmee maakte hij zijn 22e en evenaarde hij Robert Lewandowski, die in het seizoen 2020/21 net zo veel goals maakte in de eerste seizoenshelft. Kane heeft echter nog één speelronde te gaan, volgende week tegen Union Berlin. Dan kan hij het record alleen pakken.

Nederlanders

Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd mee bij Bayern, Wout Weghorst ging er na 80 minuten vanaf bij Hoffenheim.