Bayern München en Real Madrid naar laatste 16 in Champions League

Noah Hoogenboezem • 00:00, 09-11-2023 / Laatste Update: 12:01, 08-01-2024

Bayern München en Real Madrid hebben zich woensdagavond geplaatst voor de laatste 16 van de Champions League. Bayern versloeg Galatasaray met 2-1 en Real won thuis met 3-0 van Sporting Braga. Ook Real Sociedad en Internazionale zijn zeker van een plek in de volgende ronde.

Bayern München had het heel lastig met Galatasaray en dat was niet vreemd gezien de situatie op de tribune. Er zaten in München namelijk heel veel fans van Galatasaray op de tribune. Zij werden helemaal gek toen hun ploeg scoorde, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Harry Kane schoot er in de laatste 10 minuten nog 2 goals in en bezorgde Bayern zo de 3 punten.

Simpele zege Real Madrid

Real kreeg al na 5 minuten een strafschop tegen, maar Braga miste de enorme kans. Brahim Díaz zag eerst nog een doelpunt afgekeurd worden, maar de 2e keer telde zijn doelpunt wel. Vinícius Junior en Rodrygo schoten er na rust allebei ook nog eentje in.

Groep D beslist

In Groep D is het na 4 speelrondes al helemaal beslist. Inter won met 1-0 bij RB Salzburg en kwam daarmee net als Real Sociedad op 10 punten uit 4 wedstrijden. Sociedad won eerder op de avond met 3-1 van Benfica. Inter en Sociedad zijn daarmee helemaal zeker van een plek in de volgende ronde. Salzburg en Benfica moeten vechten om plek 3.