GEEN PRIK GEEN POEN! Bayern München overweegt ongevaccineerd vijftal geen salaris te geven

Marcel Roes • 10:10, 21-11-2021 / Laatste Update: 08:15, 12-12-2023

Bayern München overweegt de salarissen van 5 niet-gevaccineerde spelers tijdens quarantaines tijdelijk niet te betalen. De Duitse grootmacht voerde afgelopen donderdag een gesprek met de 5 spelers: Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting en Michaël Cuisance.

Volgens BILD werden in dat gesprek meerdere mogelijkheden besproken om te voorkomen dat hun ploeggenoten de komende weken het gevaar lopen besmet te raken.

De topclub is nog altijd van mening dat niet vaccineren een vrije keuze is, maar twijfelt of deze 5 voetballers de komende weken nog wel aan de groepstraining kunnen deelnemen. Bovendien is het inhouden van salaris dus een optie.

Quarantaine

Kimmich, Gnabry, Musiala, Choupo-Moting en Cuisance waren verbijsterd na de mededeling van het bestuur. De 5 spelers moesten afgelopen week in quarantaine omdat zij in contact waren geweest met een positief getest persoon.

Kimmich moest daardoor de ontmoeting met FC Augsburg (2-1 nederlaag) aan zich voorbij laten gaan. De rechtsback verdient bijna 400.000 euro per week in Duitsland.