Bayern München keihard vernederd door Eintracht Frankfurt

Bart van der Wijst • 18:34, 09-12-2023 / Laatste Update: 03:17, 06-01-2024

Bayern München moet een pas op de plaats doen in de titelstrijd van de Bundesliga. De recordkampioen verloor zaterdagmiddag met pijnlijke cijfers van Eintracht Frankfurt. Trainer Thomas Tuchel zag zijn ploeg met liefst 5-1 verliezen.

In het seizoen 2019/20 verloor Bayern ook met 5-1 op bezoek bij in Frankfurt. Destijds stond Bas Dost nog in de spits bij Eintracht.

Afgedroogd

In een kletsnat Frankfurt werd de regerend kampioen zaterdag afgedroogd. Na 36 minuten stond het 3-0 voor de thuisploeg via goals van Omar Marmoush, Eric Ebimbe en Hugo Larsson. Een 'Jantje'! Joshua Kimmich deed vlak voor rust nog wel wat terug.

Tuchel zal ongetwijfeld een donderspeech hebben gegeven bij rust, maar die sloeg niet aan. Want waar je een reactie van Bayern zou verwachten, bleef die uit. Na de pauze scoorde Ebimbe nogmaals en zette Ansgar Knauff de eindstand op het scorebord. Wat de nederlaag nóg pijnlijker maakte voor Bayern: invaller Serge Gnabry ging er na 5 minuten alweer geblesseerd af.

No Kane, no party

Het was voor het eerst sinds 8 oktober dat spits Harry Kane niet scoorde. De Engelsman blijft daardoor staan op 18 doelpunten.

Grootste nederlagen Bayern München

De 5-1-nederlaag komt net niet binnen in de top-10 grootste nederlagen van Bayern München. Het is wel de grootste verliespartij sinds 11 november 2019, toen ook dus tegen de tegenstander van vandaag.