Bayern München lijkt weg te komen met half minuutje spelen met 12 man
i

AFP

Bayern München lijkt weg te komen met half minuutje spelen met 12 man

Marcel Roes • 11:25, 03-04-2022 / Laatste Update: 10:04, 12-12-2023

Bayern München stond zaterdag in de match tegen Freiburg plots met 12 man op het veld. En dat was trouwens helemaal niet nodig, want op dat moment stond de Rekordmeister voor met 3-1. Trainer Julian Nagelsmann bracht in de 85ste minuut Marcel Sabitzer en Niklas Süle in de ploeg, maar er ging maar 1 speler uit het veld.

Het ging mis met de wissel van de Franse aanvaller Kingsley Coman, die volgens het bord van de 4e man zou worden vervangen door de Oostenrijker Sabitzer. Op dat moment rende echter Corentin Tolisso naar de catacomben. Hij bleek vanwege maagkrampen op weg naar het toilet. Coman dacht zodoende dat zijn landgenoot werd gewisseld en bleef zelf staan. Bayern leidde op dat moment met 3-1.

Duitse bond

Of het voorval gevolgen heeft voor Bayern München is nog niet duidelijk, maar het screenshot met de 11 veldspelers van Bayern werd in elk geval volop gedeeld op social media. De kans dat Bayern wordt bestraft lijkt niet groot, zo meldden Duitse media, die zich baseren op regels van de Duitse voetbalbond DFB.