Bayern München schrikt op tijd wakker voor bekerzege tegen Augsburg

Bart van der Wijst • 00:38, 20-10-2022 / Laatste Update: 05:29, 12-12-2023

Net als Borussia Dortmund is ook Bayern München een ronde verder in de DFB-Pokal. De huidige kampioen van de Bundesliga moest daar alleen net iets harder voor werken. FC Bayern kwam op achterstand tegen FC Augsburg, maar was op tijd bij de les: 5-2.

Mads Pedersen maakte de 1-0 voor Augsburg, dat was reden voor FC Bayern om gas te geven. Matthijs de Ligt, die 90 minuten speelde, keek toe hoe Eric Maxim Choupo-Moting (2) en Joshua Kimmich de uitploeg op een comfortabele voorsprong zette.

Even spannend

Na een eigen goal van Dayot Upamecano werd het nog even spannend. Toch gooide supertalent Jamal Musiala de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief op slot. In blessuretijd maakte ook Alphonso Davies nog een treffer.