Bayern München walst in 1 helft over Dortmund heen en is weer Bundesliga-koploper

Noah Hoogenboezem • 22:28, 01-04-2023 / Laatste Update: 04:39, 12-12-2023

Bayern München heeft laten zien dat er toch echt maar 1 ploeg de beste is in de Bundesliga. Het nieuwe team van coach Thomas Tuchel sloopte koploper Borussia Dortmund in de 1e helft en nam door de 4-2-zege de 1e plek weer over. Bayern is daarmee op weg naar de 11e landstitel op rij.

De wedstrijd was al na ruim 20 minuten beslist en dat had Bayern mede te danken aan een enorme blunder van Dortmund-keeper Gregor Kobel. De keeper van Dortmund maaide volledig over een lange bal van Bayern-verdediger Dayot Upamecano heen en zag de bal tergend langzaam zijn doel inrollen. Aangezien Kobel de bal wel nog licht schampte kwam de 1-0 wel als eigen doelpunt op zijn naam te staan.

Müller beslist de wedstrijd

10 minuten na de 1-0 was het zelfs al 3-0 en allebei de goals werden door Thomas Müller gemaakt. De 2-0 viel uit een corner waar Matthijs de Ligt de bal doorkopte en vervolgens kon Müller het van dichtbij afmaken. Daarna ging Kobel weer in de fout, want hij tikte een afstandsschot van Leroy Sané zo voor de voeten van Müller en die maakte heel makkelijk de 3-0. Dat was uiteindelijk ook de ruststand.

Artikel gaat verder onder deze tweet

Malen scoort na rust

Donyell Malen mocht na rust invallen bij Dortmund, maar hij moest zien hoe Kingsley Coman er 5 minuten later al 4-0 van maakte. Daarna werden 2 prachtige Bayern-goals afgekeurd en deed Dortmund zowaar nog iets terug. Emre Can maakte de 4-1 uit een penalty en Malen pakte in de laatste minuut ook nog een doelpunt mee.

Bayern nieuwe koploper

Door de overwinning is Bayern München de nieuwe koploper in de Bundesliga. Bayern heeft 55 punten uit 26 wedstrijden en Dortmund staat op de 2e plek met 2 punten minder. Union Berlin won zaterdag met 3-0 van Stuttgart en staat met 51 punten ook nog heel dichtbij de 2 topclubs.