Bayern München wint prachtig Super Cup-duel van Borussia Dortmund

Brian Vesseur • 00:26, 18-08-2021 / Laatste Update: 05:22, 06-01-2024

Bayern München heeft de Duitse Supercup gewonnen! De landskampioen versloeg bekerwinnaar Borussia Dortmund met 3-1. De Poolse superspits Robert Lewandowski scoorde 2 keer. De volgende superspits uit de Bundesliga, Erling Haaland, scoorde niet.

Donyell Malen begon op de bank bij Borussia Dortmund. De 16-jarige Youssoufa Moukoko kreeg de voorkeur in de spits naast Haaland. Zonder de Nederlander kwam Borussia Dortmund op een 2-0 achterstand. Robert Lewandowski kopte Bayern München vlak voor rust op voorsprong, Thomas Müller maakte er vlak ná rust 2-0 van.

Tijd voor Malen. Met de aanvaller in het veld kwam Borussia Dortmund na 64 minuten terug tot 2-1. Niet per se dankzij Malen: Marco Reus scoorde een prachtige goal van net buiten de 16. Maar Lewandowski, die maar niet ouder lijkt te worden, vergrootte het gat weer naar 2: 3-1.