Bayern München ziet Bayer Leverkusen uit zicht verdwijnen na thuisnederlaag

Bayern München ziet Bayer Leverkusen uit zicht verdwijnen na thuisnederlaag

18:19, 21-01-2024 / Laatste Update: 19:17, 21-01-2024

Bayern München moet flink aan de bak wil het dit seizoen kampioen worden. De titelhouder verloor zondagmiddag met 1-0 thuis van Werder Bremen en zag het gat met koploper Bayer Leverkusen groter worden. Mitchell Weiser was de matchwinner namens Bremen.

Met Matthijs de Ligt in de basis kwam Bayern München niet tot scoren, dat was voor het eerst sinds februari 2020 (toen 0-0 tegen RB Leipzig). Dat de thuisploeg zondag geen goal maakte, lag vooral aan de ploeg zelf. Er werden behoorlijk wat schoten afgevuurd richting het vijandelijke doel, maar het vizier stond niet op scherp - ook niet bij Harry Kane.

De enige goal kwam op naam van Weiser. Hij frommelde zich langs Bayern-linksback Alphonso Davies en schoot de bal keihard in het dak van het doel. Manuel Neuer was compleet kansloos op de pegel van Weiser, die daarmee zijn ploeg drie belangrijke punten bezorgde.

Leverkusen loopt uit

Zaterdagavond won koploper Bayer Leverkusen op bezoek bij RB Leipzig. Dat ging erg moeizaam, de ploeg van Xabi Alonso scoorde in de 92e minuut de winnende treffer. Daarom is het gat in de Bundesliga met Bayern München nu zeven punten, al heeft Bayer wel een wedstrijd meer gespeeld.