Be the bondscoach! DEZE 11 Oranje-spelers willen jullie opstellen tegen België
i

Pro Shots

Be the bondscoach! DEZE 11 Oranje-spelers willen jullie opstellen tegen België

Joris Kaper • 12:24, 25-09-2022 / Laatste Update: 02:25, 12-12-2023

Het Nederlands elftal speelt zondag om 20.45 uur in het laatste groepsduel van de Nations League tegen België. Het is voor bondscoach Louis van Gaal een laatste test voor het WK, maar door een paar blessures ontbreken een aantal namen voor het duel. Daarom vroegen wij jullie om een nieuwe opstelling. Voor déze 11 namen kozen de lezers van Sportnieuws.nl!

We vroegen jullie om 11 spelers te selecteren voor de zogeheten 3-4-1-2-opstelling van Van Gaal. Daar kwamen deze resultaten uit!

In het doel

De 3 doelmannen voor het WK staan nog lang niet vast, maar tegen België konden jullie kiezen uit Mark Flekken, Jasper Cillessen, Remko Pasveer en Andries Noppert. Met een kleine meerderheid in de stemmen werd 'nieuweling' Pasveer gekozen boven Cillessen: 167 om 130 stemmen. Noppert en Flekken mogen sowieso op de bank blijven zitten tegen de Belgen volgens jullie.

Centrale verdedigers

Aanvoerder Virgil van Dijk is achterin onaantastbaar en hij kreeg dan ook de meeste stemmen voor een plek centraal achterin. In het blok van 3 kozen jullie tevens Jurriën Timber (254 stemmen) en Nathan Aké (208), beiden met een kleine voorsprong op Matthijs de Ligt (173). Stefan de Vrij moet volgens jullie op de bank plaatsnemen.

Lees ook: Bekijk hier de persconferentie van Louis van Gaal en Virgil van Dijk voor Nations League-duel met België

Backposities

Over de mannen op de posities op de rechter- en linkerwingback zijn jullie eensgezind. Denzel Dumfries op rechts, Tyrell Malacia op links. Dat betekent dat Devyne Rensch en Daley Blind tegen België moeten toekijken vanaf de bank!

Centrale middenvelders

Voor de 2 centrale plekken op het middenveld waren er 4 kandidaten beschikbaar. Hierbij waren de meningen verdeeld blijkt uit jullie keuzes! Uiteindelijk werd er gekozen voor Steven Berghuis (251) en Kenneth Taylor (173) en dat gaat ten koste van Ryan Gravenberch (159) en Marten de Roon (121).

Aanvallende driehoek

Tenslotte de mannen voorin die voor de goals moeten zorgen! 2 mannen zijn tegen de Belgen zeker van hun plaats volgens jullie, namelijk Steven Bergwijn en Vincent Janssen. Daarachter staat Cody Gakpo. Brian Brobbey moet dus banken, samen met Davy Klaassen en Wout Weghorst.

Denkt Louis van Gaal er ook zo over? Zondagavond maakt hij zijn opstelling bekend en zullen we zien of jullie dezelfde keuzes hebben gemaakt als de bondscoach zelf!