Be the Bondscoach: welke spelers moet Ronald Koeman meenemen naar de laatste EK-kwalificatiewedstrijden?
i

Pro Shots

Be the Bondscoach: welke spelers moet Ronald Koeman meenemen naar de laatste EK-kwalificatiewedstrijden?

Brian Vesseur • 20:10, 06-11-2023 / Laatste Update: 18:18, 04-01-2024

Oranje speelt midden november de laatste 2 EK-kwalificatiewedstrijden. 1 overwinning is genoeg om zeker te zijn van deelname aan het EK 2024 in Duitsland. En de tegenstanders zijn gelukkig ook niet van wereldniveau: Ierland en Gibraltar. Welke spelers moet bondscoach Ronald Koeman opnemen in zijn definitieve selectie om er nog 2 overwinning uit te slepen? Stem onderaan dit artikel.

Koeman nam slechts 26 spelers in zijn voorselectie op. Daar had hij op zich een logische reden voor: "We hebben ervoor gekozen alleen spelers op deze voorlopige lijst te zetten die 100 procent fit zijn. Het kan dus gebeuren dat we dan alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op deze lijst staan."

Programma

Nederland neemt het op 18 november op tegen Ierland en komt 3 dagen later in actie tegen Gibraltar.

Blessureleed

Zo staan Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo en Teun Koopmeiners niet op het lijstje. Gakpo speelt inmiddels weer mee met Liverpool, Koopmeiners weer met Atalanta. Memphis en Frenkie voetballen nog niet in Spanje. Frenkie is wel weer terug op het trainingsveld. Daarom nemen we hem, en Gakpo en Koopmeiners, mee in onze poll.

De voorselectie van Koeman:

In totaal mag je 23 spelers selecteren. Eerst 3 keepers, vervolgens 20 veldspelers.

[poll id="3113"]

[poll id="3115"]