Be the Bondscoach: welke spelers stel jij op tegen Frankrijk?
i

Pro Shots

Be the Bondscoach: welke spelers stel jij op tegen Frankrijk?

Noah Hoogenboezem • 14:00, 10-10-2023 / Laatste Update: 18:55, 04-01-2024

Het is een cruciale week voor het Nederlands elftal om zich te plaatsen voor het EK voetbal van volgend jaar. Oranje speelt komende week tegen Frankrijk en Griekenland en dat zijn de directe concurrenten in de strijd om de 2 EK-tickets. Uitgerekend nu krijgt bondscoach Ronald Koeman een hoop afmeldingen binnen. Welke van de overgebleven spelers zien jullie graag vrijdag starten tegen Frankrijk?

De blessureproblemen zijn groot: Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo, Mark Flekken, Noa Lang en Teun Koopmeiners moeten beide wedstrijden missen. Koeman heeft dus heel wat plakband nodig om een nieuw team in elkaar te knutselen en dan wacht vrijdag ook nog eens meteen Frankrijk. Oranje verloor in maart met 4-0 van de Fransen.

Systeem

Koeman verraste in de vorige interlandperiode door tegen Griekenland ineens met 3 centrale verdedigers te spelen. Oranje won met 3-0 en dus koos Koeman uit bij Ierland weer voor de 5-3-2 (of 3-5-2), maar na een waardeloze helft gooide hij de boel om en koos hij in de 2e helft voor 4-3-3. Daarmee won Oranje.

Aan jullie dus de vraag: voor welk systeem moet Koeman kiezen? En welke spelers willen jullie daarin zien?

[poll id="3083"]

[poll id="3081"]

[poll id="3085"]

[poll id="3087"]