Beelden van mishandeling Zakaria Labyad bestaan ineens niet meer
i

Pro Shots

Beelden van mishandeling Zakaria Labyad bestaan ineens niet meer

Bart van der Wijst • 13:06, 24-12-2021 / Laatste Update: 08:01, 12-12-2023

De zaak tegen Ajacied Zakaria Labyad heeft een verrassende wending gekregen. Hocein Zouhri, die aangifte heeft gedaan tegen Labyad, krijgt geen toegang tot camerabeelden van het incident. Dat schrijft het AD. Het beveiligingsbedrijf zegt dat er geen beelden (meer) zijn.

Zouhri claimt dat hij door Labyad en zijn familieleden is geslagen en bedreigd is met een vuurwapen. Dat zou volgens de aannemer allemaal op film staan, maar het beveiligingsbedrijf heeft niets.

Dus besloot de kortgedingrechter: als er geen beelden zijn, kan ik ook niet toewijzen ze over te dragen aan Zouhri. Er is 1 minuutje film die Karim Aachboun, juridisch adviseur van Zouhri, in handen heeft. Daar moet de aannemer het mee doen.

Hoe nu verder?

Het is niet duidelijk of het Openbaar Ministerie verder ingaat op deze zaak. Op de video die Zouhri in handen heeft, is te zien hoe een man die leunend tegen zijn auto staat wordt omringd door meerdere mannen. De man krijgt ook klappen van de groep. Labyad komt ook voorbij, maar onduidelijk is wat precies zijn aandeel is. Het stukje film is opgenomen met een mobiele telefoon, die weer de camerabeelden van destijds filmde.

Zouhri's adviseur Aachboun claimt dat het onderzoek nog volop gaande is. "Volgens de laatste berichten zijn alle verhoren inmiddels afgenomen. Cliënt ziet de vervolgingsbeslissing dan ook met vertrouwen tegemoet."