Beerschot eist tonnen schadevergoeding van hooligan die vuurwerk in Antwerp-vak gooide
i

BELGA

Beerschot eist tonnen schadevergoeding van hooligan die vuurwerk in Antwerp-vak gooide

Jeroen Rooseboom • 16:10, 13-09-2022 / Laatste Update: 22:21, 11-12-2023

Het Belgische Beerschot eist een flinke schadevergoeding van ruim een kwart miljoen van een lid van de harde kern. Deze 28-jarige man liep eind vorig jaar tijdens de verloren stadsderby tegen Antwerp FC het veld op en gooide brandend vuurwerk in het vak met supporters van de tegenstander.

"Het was niet alleen levensgevaarlijk, hij stond ook niet stil bij de gevolgen voor zijn eigen club", zei de advocaat van Beerschot dinsdag voor de rechtbank, die de zaak behandelt. De club moest voor straf 2 wedstrijden zonder publiek spelen. Beerschot zegt daardoor zeker 254.000 euro aan inkomsten te zijn misgelopen. "Reputatieschade is daar dan niet eens bij opgenomen. 1 dwaze actie van 1 individu kan aanzienlijke schade toebrengen."

Gevangenisstraf

De hooligan, die in 2017 al eens werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur na het mishandelen van een supporter van Antwerp, riskeert een gevangenisstraf van 1,5 jaar. Justitie eiste daarnaast een stadionverbod van 6 jaar. Hij wordt verdacht van onder meer poging tot doodslag en brandstichting.

De verdachte zei eerder al dat hij op de dag van de wedstrijd te veel alcohol had gedronken na een ruzie met zijn vriendin. Hij betrad het veld met een bivakmuts op en zwarte handschoenen aan. De beladen derby lag een tijdje stil na het incident.

De uitspraak is op 11 oktober. Beerschot degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste klasse in België.