Jorrel Hato debutant in definitieve Oranje-selectie; rentree voor Jerdy Schouten

Joris Kaper • 13:06, 10-11-2023 / Laatste Update: 04:33, 06-01-2024

Ronald Koeman heeft vrijdag zijn definitieve selectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels tegen Ierland en Gibraltar. Koeman heeft verrassend Ajacied Jorrel Hato opgeroepen, die niet bij de voorselectie zat. PSV'er Jerdy Schouten maakt zijn rentree in de Oranjeselectie. Van de spelers uit de voorselectie zijn Matthijs de Ligt (Bayern München), Nick Olij (Sparta), Ian Maatsen (Chelsea) en Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) afgevallen.

De Ligt en Van de Ven raakten afgelopen week geblesseerd en zijn er daarom niet bij. Cody Gakpo en Teun Koopmeiners zijn ook weer fit genoeg om aan te sluiten bij Oranje, terwijl zij nog ontbraken in de voorselectie.

Selectie Nederlands elftal

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman (beiden Feyenoord), Jorrel Hato (Ajax) en Stefan de Vrij (Inter).

Middenvelders: Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon, Teun Koopmeiners (beiden Atalanta), Jerdy Schouten, Joey Veerman (beiden PSV) en Mats Wieffer (Feyenoord).

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey (beiden Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Cody Gakpo (Liverpool), Xavi Simons (RB Leipzig), Calvin Stengs (Feyenoord) en Wout Weghorst (Hoffenheim)

Andere afwezigen

Frenkie de Jong, Memphis Depay en Noa Lang zitten niet in de selectie, omdat zij niet fit en/of geblesseerd zijn. Koeman zei eerder al daarover: "We hebben ervoor gekozen alleen spelers op deze voorlopige lijst te zetten die honderd procent fit zijn. Het kan dus gebeuren dat we dan alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op deze lijst staan."

EK-kwalificatie

Oranje speelt op 18 november thuis tegen Ierland. Op 21 november gaat het op bezoek bij Gibraltar. Het Nederlands elftal kan zich als het wint van de Ieren plaatsen voor het EK in Duitsland.