Bekende leider harde kern Internazionale doodgeschoten bij zijn huis

Joris Kaper • 00:30, 30-10-2022 / Laatste Update: 08:34, 12-12-2023

Vittorio Boiocchi, jarenlang het gezicht van de harde kern van Inter, is zaterdagavond op straat doodgeschoten. Voor zijn huis in Milaan werd hij van dichtbij door meerdere kogels geraakt.

Rond 20.00 uur werd Boiocchi door nog onbekende schutters onder vuur genomen. Volgens ooggetuigen werden er minstens 3 kogels afgevuurd, en werd Boiocchi geraakt in zijn borst en nek. Op weg naar het ziekenhuis is de 70-jarige Boiocchi overleden.

'Historisch leider'

Vittorio Boiocchi was de historische leider van de Curva Nord, de harde kern van Inter. Hij was geen onbekende van de politie, want in totaal zat hij ruim 26 jaar in de gevangenis. Dat was voor onder meer afpersing, drugshandel en gewapende overvallen. Vorig jaar werd hij nog aangehouden in Milaan in een gestolen auto en met een vuurwapen op zak.

Inter

Tijdens de schietpartij zaterdag speelde Inter in het San Siro tegen Sampdoria. Toen het nieuws bekend werd, werden de spandoeken op de Curva Nord weggehaald en liepen de vakken van de harde kern leeg. De politie van Milaan is een onderzoek gestart naar de aanslag.