Bekende namen over Conference League-finale Feyenoord: ‘Nu moeten ze het afmaken’
i

Getty Images

Bekende namen over Conference League-finale Feyenoord: ‘Nu moeten ze het afmaken’

Sjors Tanis • 13:55, 25-05-2022 / Laatste Update: 06:27, 12-12-2023

Wat verwachten oud-spelers en -trainers van Feyenoord, die zelf in het verleden meerdere prijzen wonnen met de Rotterdamse club, van de Conference League-finale? Het AD vroeg enkele bekende namen om hun voorspelling.

Check hier een overzicht!

 

Pierre van Hooijdonk (topscorer van Feyenoord bij de UEFA Cup-winst in 2002)

"Ik hoop dat Feyenoord niet te veel ontzag heeft voor de naam AS Roma. Daarnaast denk ik dat Sinisterra een goede dag moet hebben en dat je dan al een aardig eindje bent. Dan krijg ik een opvolger, ja. Mag het onderhand?"

Bekijk ook: Overzicht: ALLE Europese finales uit de geschiedenis van Feyenoord

Bert van Marwijk (trainer van Feyenoord bij de UEFA Cup-winst in 2002)

"Feyenoord moet in de finale zichzelf zijn en dan kunnen ze van AS Roma winnen. Ik heb er alle vertrouwen in. Dat hebben ze in de halve finale tegen Olympique Marseille al laten zien."

Willem van Hanegem (Feyenoord-legende)

"Een Europese finale is bijzonder, wat mensen ook mogen hebben geroepen over het niveau van de Conference League. Feyenoord heeft 3 finales gespeeld, alle 3 gewonnen. Voor de supporters zou een 4e prijs pakken in Europa prachtig zijn, al is AS Roma een lastige tegenstander met een sluwe trainer. Laten we hopen dat Feyenoord wint."

Giovanni van Bronckhorst (succesvolste Feyenoord-trainer ooit)

"Er was iemand die zei dat ik eigenlijk 3 finales speelde deze maand. 2 met Rangers en dan nog eentje met Feyenoord. Als Feyenoorder hoop je gewoon dat de Conference League naar Rotterdam gaat. De ploeg heeft het in Europa geweldig gedaan, nu moeten ze het afmaken."

Lees ook: TV-gids: op deze zender kijk je naar Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma

Henk Fraser (won als Feyenoord-speler 7 prijzen)

"Het is een geweldige prestatie, na 20 jaar weer een Europese finale. Iedereen moet ervan genieten en trots zijn op ons voetballand. Als ik terugdenk aan de Europese wedstrijden die ik speelde met Feyenoord, krijg ik weer kippenvel. Spurs-uit, Werder Bremen-uit. Het Legioen is uniek."

Michiel Kramer (won als Feyenoord-speler drie prijzen)

"Geef alles wat je hebt. Ik sta achter jullie. Wij als Rotterdammers staan achter jullie en misschien staat zelfs heel Nederland wel achter jullie. Hopelijk staan jullie straks met de beker en is iedereen heel trots op Feyenoord."