🎥 | Spakenburg stunt opnieuw; bekerblamages NAC, Helmond Sport en Telstar

Joris Kaper • 23:21, 31-10-2023 / Laatste Update: 00:38, 05-01-2024

In de 1e ronde van de KNVB Beker heeft amateurclub Spakenburg gestunt door Helmond Sport, toch een club uit de Keuken Kampioen Divisie, uit te schakelen. Spakenburg baarde vorig seizoen opzien door zich naar de halve finales van de KNVB Beker te knokken en blijkbaar smaakt dat naar meer voor de stuntploeg van vorig seizoen!

Helmond Sport kwam al na 8 minuten op voorsprong, maar voor rust stond het alweer 1-1. In de blessuretijd scoorde de stuntploeg echter nog 2 keer en dus schakelt de amateurclub ook dit seizoen alweer een profclub uit! En datzelfde deden de amateurs van GVVV, want ook zij schakelden een ploeg uit de KKD uit. Telstar werd met een nipte 1-0-zege verslagen.

Blamage voor NAC

En datzelfde lot onderging NAC Breda. De nummer 10 uit de KKD ging ook met 1-0 ten onder, tegen Quick Boys. Zou de mooie sfeeractie daar iets mee te maken hebben gehad?

Go Ahead Eagles

Voor Go Ahead Eagles was het zweten tegen de amateurs van Koninklijke HFC, want die ploeg kwam 5 minuten voor tijd met 1-0 voor. Direct daarna deed de club uit Deventer iets terug (1-1), waarna een verlenging volgde. Die wist de ploeg uit Deventer uiteindelijk te winnen met 4-1.

Minieme zeges

Vitesse ontsnapte door een benauwde de 1-0-zege tegen de amateurs van Groene Ster, en datzelfde deed ADO Den Haag tegen de amateurs van Noordwijk. ADO maakte het zichzelf erg lastig dankzij een rode kaart in de 1e helft voor Gennaro Nigro, maar wist met 10 man toch nog te winnen.

Makkelijke zeges

Niet elke club had moeite met de (amateur-)clubs in deze 1e ronde. Almere City won met maar liefst 8-1 van de amateurs van Rosmalen. Grote man was daar Kornelius Norman Hansen met een hattrick. Ook sc Heerenveen kende weinig moeite en schakelde VVV-Venlo uit: 5-1. De Treffers wonnen van een andere amateurclub, UNA, met 4-0.

Alle uitslagen

De Graafschap - FC Emmen 2-0

FC Lisse - FC Dordrecht 1-3

Groene Ster - Vitesse 0-1

GVVV - Telstar 1-0

Koninklijke HFC - Go Ahead Eagles 1-4

Noordwijk - ADO Den Haag 0-1

Quick Boys - NAC Breda 1-0

Rosmalen - Almere City 1-8

sc Heerenveen - VVV-Venlo 5-1

Spakenburg - Helmond Sport 3-1

De Treffers - UNA 4-0

FC Utrecht - RKC Waalwijk 3-2