Bekerfinale: Ten Hag ontloopt vragen over ManUtd, Schmidt baalt van planning
i

ANP/Pro Shots

Bekerfinale: Ten Hag ontloopt vragen over ManUtd, Schmidt baalt van planning

Bart van der Wijst • 15:06, 15-04-2022 / Laatste Update: 04:33, 08-01-2024

PSV en Ajax vechten zondag in de bekerfinale om 'de dennenappel'. Vrijdag werd er alvast vooruitgeblikt op de finale van de TOTO KNVB Beker. In Amsterdam schoven Erik ten Hag en Dusan Tadic aan, bij PSV deden Roger Schmidt en Cody Gakpo het woord.

Bij Ten Hag ging het niet alleen over de bekerfinale, het ging ook over zijn eventuele vertrek naar Manchester United. Maar die vragen ontweek hij. "Deze week hebben we het beste getraind in mijn hele periode bij Ajax. De spelers zijn bezig met de finale en willen het beste geven. Er zit veel energie en honger in de ploeg", counterde Ten Hag.

Eremetaal

Ten Hag kan met Ajax voor de 3e keer op rij (2019, 2021 en 2022) de bekerfinale winnen. "Wij hebben heel hard geknokt om hier te komen, we strijden nog om 2 titels", aldus Ten Hag. "Daar is het om te doen, we willen die prijzen winnen. Daar leven we voor. Iedere wedstrijd geeft druk."

Planning

Waar het bij Ten Hag over United ging, praatte PSV-trainer Schmidt over de onhandige planning van de bekerfinale. De Eindhovenaren speelden donderdagavond nog in de Conference League (1-2 verlies tegen Leicester City).

"We zijn gewend aan een druk schema en kunnen ook nu een hoog niveau halen. Natuurlijk is het niet makkelijk en moeten we er nu alles aan doen om te herstellen", benadrukte Schmidt. "Maar we spelen om een prachtige prijs en dat geeft veel energie."

Schmidt geniet van de ambiance van de KNVB Beker. "Ik vind het een geweldig format. Als de scheidsrechter affluit en je hebt de wedstrijd gewonnen, kun je ook echt je handen in de lucht steken."