Bekerhouder Real Betis komt tegen vierdeklasser Ibiza Islas Pitiusas met de schrik vrij

Eimert Pruis • 18:54, 05-01-2023 / Laatste Update: 11:47, 07-01-2024

Real Betis heeft in de Copa del Rey met moeite gewonnen van het op het 4e niveau acterende Ibiza Islas Pitiusas. De bekerhouder stond 53 minuten lang achter, maar boog de stand in 4 minuten tijd om. Uiteindelijk stond er op Ibiza 1-4 op het scorebord.

Ibiza Islas Pitiusas speelt in de Segunda División RFEF Groep 3 (4e niveau). Daarin staat het zelfs 15e van de 18. Een plek die aan het eind van de rit degradatie betekent. In de Copa del Rey doet de club het warempel erg goed. Eerder schakelde het al Eibar uit.

Geen A- maar ook geen B-elftal

Jose Miguel Bernal Ortiz zette de thuisploeg in de 26e minuut op voorsprong. Manuel Pellegrini had bij Betis niet zijn allerbeste 11 het veld ingestuurd, maar toch stond er een heel degelijk elftal met Sergio Canales, Juanmi, Joaquin en Willian José.

Willian José

Die laatste zorgde in de 54e minuut voor de gelijkmaker. Edgar Gonzalez maakte al snel daarna de 1-2. 10 minuten voor tijd besliste opnieuw Willian José het bekerduel. Nabil Fekir maakte er in blessuretijd nog 1-4 van.

Gimnastic-Osasuna

Tegelijkertijd speelde LaLiga-club Osasuna bij Gimnastic de Tarragona, een club die uitkomt op het 3e niveau. Gimnastic speelde wegens een rode kaart met een man minder, maar daar bleef het 1-1 en dus moet verlenging uitkomst brengen. Daarin scoorde Osasuna toch nog en werden penalty's voorkomen.