Belangrijkste match van het seizoen? Club Brugge gaat er KEIHARD af tegen verzwakt Leipzig
i

Getty Images

Belangrijkste match van het seizoen? Club Brugge gaat er KEIHARD af tegen verzwakt Leipzig

Eimert Pruis • 23:51, 24-11-2021 / Laatste Update: 18:27, 07-01-2024

Club Brugge heeft zichzelf totaal voor schut gezet in de groepsfase van de Champions League. De Belgen hadden een grote mond en zouden wel even van een verzwakt RB Leipzig winnen om zo de mogelijkheid voor de 8e finales open te houden. Het liep totaal anders, Leipzig rolde Brugge in eigen huis (nog pijnlijker) helemaal op: 0-5.

In de andere wedstrijd won Manchester City met 2-1 van Paris Saint-Germain. De kaarten zijn daarom geschud in deze groep. Leipzig en Brugge mogen nog hopen op een plekje in de Europa League.

Bij rust had Leipzig al 4 keer gescoord. Heel opmerkelijk aangezien trainer Jesse March weinig te kiezen had. Sterker nog, doordat hij besmet was met corona mocht March helemaal niet op de bank zitten. En zo waren er meer corona- en blessuregevallen bij Leipzig. Assistent Achim Beierlorzer nam de honneurs waar en naast hem zaten maar een paar wisselspelers.

Bonnah en Brobbey

Daar zat bijvoorbeeld het 18-jarige Nederlandse talent Solomon Bonnah. De verdediger zag dat zijn landgenoot Brian Brobbey zelfs een basisplek had gekregen. De oud-spits van Ajax speelde pas 108 minuten dit seizoen maar begon wel lekker. Zo was hij betrokken bij de eerste 2 treffers.

Bij rust al op 0-4

Brobbey draaide goed weg, waardoor André Silva alleen op de keeper kon aflopen. Christopher Nkunku maakte de rebound. Even later versierde de beresterke Brobbey een penalty en Emil Forsberg schoot die raak. Silva en Forsberg nog een keer zorgden nog voor de 0-4-ruststand.

Bonnah debuteert

Er viel al geen eer meer te behalen voor Club Brugge. Ook niet voor de Nederlanders in de basis Bas Dost en Noa Lang. In de 2e helft gebeurde niets meer wat het vermelden waard was, al vergeten we niet te vermelden dat Bonnah ook nog zijn officiële debuut mocht maken. De Nederlandse verdediger viel 10 minuten voor tijd in. Toen stond het nog 0-4, maar in blessuretijd maakte Nkunku het nog zieliger voor de Belgen.