België rekent af met Servië in oefeninterland, Zwitserland ziet EK-plaatsing net uit handen glippen

Yvo van Dorst • 23:41, 15-11-2023 / Laatste Update: 19:14, 07-01-2024

België en Zwitserland hebben woensdagavond allebei hun duels winnend weten af te sluiten. De Belgen wisten de zege al rap binnen te halen in een vriendschappelijk duel met Servië. De Zwitsers kwamen niet voorbij Israël, waardoor de strijd om een EK-ticket in Groep I nog helemaal open ligt.

België - Servië: 1-0

De Belgen zijn al geplaatst voor het EK en speelden daarom een oefeninterland tegen Servië. Dat betekende niet dat er in Leuven rustig aan werd gestart, want de ploeg van trainer Domenico Tedesco had slechts 1 minuutje nodig voor de openingsgoal. Yannick Carrasco was vlijmscherp vanaf de aftrap en maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd.

In de 2e helft wisten de Belgen niet uit te lopen, waardoor ze in ieder geval met een goed gevoel richting het laatste kwalificatieduel gaan. De wedstrijd tegen Azerbeidzjan gaat nergens meer om, maar misschien kunnen de Rode Duivels alvast een goede vorm opdoen voor het EK.

Israël - Zwitserland: 1-1

Israël is op het moment natuurlijk bezig met heel andere zaken, maar er is ook nog altijd een kans om het EK te halen. Daarvoor was een overwinning op Zwitserland wel heel welkom, maar in de eerste helft waren het de Zwitsers die een grote stap richting Duitsland zetten. Ruben Vargas zorgde na 32 minuten voor de 0-1 van de Zwitsers. (Tekst gaat verder onder de video)

Zwitserland wist in de 2e helft de voorsprong lang te houden, maar in de slotfase ging het door Shon Weissman alsnog mis. In blessuretijd kreeg Edimilson Fernandes nog bizarre kortsluiting en beging een snoeiharde overtreding waar hij rood voor kreeg. Het werd uiteindelijk 1-1 in de Pancho Arena in Hongarije. Door dat gelijke spel ligt de strijd in Groep I nog helemaal open. Zwitserland en Roemenië zijn nu koplopers in de strijd om een EK-ticket, maar Israël kan met 4 punten achterstand nog langszij komen.