Stem! België onder de loep: hoe ver kunnen onze zuiderburen komen op het WK?
i

Getty Images

Stem! België onder de loep: hoe ver kunnen onze zuiderburen komen op het WK?

Brian Vesseur • 17:37, 15-11-2022 / Laatste Update: 00:28, 12-12-2023

Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku: België heeft een paar absolute wereldtoppers in huis bij het komende WK. Maar hoe ziet de selectie van onze zuiderburen er verder eigenlijk uit? En met wie zitten de Belgen in de poule? Alles over het komende WK van België.

Selectie België WK 2022

Tussen de grote namen - denk aan de gebroeders Hazard en oud-Ajax-verdedigers Jan Vertonghen en Toby Alderweireld - zit een interessante: Loïs Openda. Het Franse Lens kocht hem deze zomer voor bijna 10 miljoen euro van Vitesse en de 22-jarige spits doet het goed in Frankrijk. Openda scoorde al 7 keer in de Ligue 1, 1 goal per 136 minuten.

De volledige selectie van België vind je hierrr.

Programma België WK 2022

De Belgen komen pas op woensdag 23 november voor het eerst in actie op het WK in Qatar. Het Canada van Alphonso Davies is de eerste tegenstander in de groepsfase. Op 27 november speelt België tegen Marokko - met onder andere Hakim Ziyech, Achraf Hakimi en Noussair Mazraoui - en op 1 december wordt de poule afgesloten met een potje tegen Kroatië. In 2018 haalden de Kroaten nog de WK-finale. Een pittige poule voor België!

De knock-outfase wordt ook pittig voor België. Zelf zit het land in Groep F en het moet - als het doorgaat - tegen de nummer 1 of 2 van Groep E. In die poule zitten Duitsland én Spanje, samen met Costa Rica en Japan. Succes!

[poll id="2747"]