Belgische koploper Royale Union herstelt zich van nederlaag: ruime zege op Charleroi

Sjors Tanis • 23:54, 19-02-2022 / Laatste Update: 12:21, 07-01-2024

Royale Union is dit seizoen de grote stuntploeg in de Belgische Jupiler Pro League. De club is koploper, maar verloor vorige week. Zaterdag herstelde het team zich met Bart Nieuwkoop van die tik. De uitwedstrijd bij Charleroi werd eenvoudig gewonnen: 3-0.

Royale Union heeft 10 punten én een wedstrijd meer dan naaste belager Royal Antwerp.

Hele 2e helft met man minder

Door een rode kaart van aanvaller Dante Vanzeir in de blessuretijd van de 1e helft moest Royale Union de hele 2e helft met 10 man spelen. Het team van trainer Felice Mazzù leidde toen al met 2-0 door goals van Christian Burgess en Jean Thierry Lazare Amani. In de absolute slotfase van het duel maakte invaller Álex Millán er ook nog 0-3 van.