Belgische voetballer van New York Red Bulls op non-actief na racistische opmerking
i

Getty Images

Belgische voetballer van New York Red Bulls op non-actief na racistische opmerking

Jeroen Rooseboom • 12:21, 12-04-2023 / Laatste Update: 14:41, 08-01-2024

De Belgische voetballer Dante Vanzeir traint en speelt voorlopig niet bij de Amerikaanse club New York Red Bulls. De 24-jarige aanvaller, die pas 2 maanden in de Verenigde Staten voetbalt, neemt "tot nader order" afstand van de club vanwege een racisme-rel. Het komt erop neer dat hij op non-actief is gezet.

Vanzeir zou afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen San José Earthquakes een racistische opmerking hebben gemaakt naar tegenstander Jeremy Ebobisse. Vanwege de onrust die op het veld ontstond, lag de wedstrijd zo’n 20 minuten stil. Vanzeir, die tot voor kort in de Belgische competitie speelde bij Union, bood maandag in een verklaring publiekelijk excuses aan.

Verantwoordelijkheid

"Ik aanvaard de volledige verantwoordelijkheid voor mijn acties", aldus de Belg, die 1 keer voor de Rode Duivels speelde. "Hoewel het niet mijn bedoeling was om met mijn taalgebruik enige schade of aanstoot te veroorzaken, weet ik dat ik dat wel heb gedaan en dat spijt me ten zeerste."

Vanzeir sprak dinsdag zijn ploeggenoten van New York Red Bulls toe. "Om verdere afleiding te voorkomen, komt hij tot nader order niet meer op de club", staat in een korte verklaring van de ploeg uit New York.