Ben Foster stopt na uitstapje naar beroemde club Wrexham weer met keepen
i

Getty Images

Ben Foster stopt na uitstapje naar beroemde club Wrexham weer met keepen

Eimert Pruis • 19:50, 21-08-2023 / Laatste Update: 21:45, 11-12-2023

Doelman Ben Foster van Wrexham heeft opnieuw zijn carrière beëindigd. De 40-jarige oud-international van Engeland tekende eerder deze zomer nog een contractverlenging van een jaar bij de club van eigenaren en filmsterren Rob McElhenney en Ryan Reynolds. Mede dankzij de keeper promoveerde Wrexham vorig seizoen naar de League Two, het 4e niveau van Engeland.

Foster stopte in september vorig jaar voor het eerst met voetballen. Een half jaar later werd hij overgehaald door Wrexham om tot het einde van het seizoen de geblesseerde Rob Lainton te vervangen. De routinier speelde 8 wedstrijden voor de club in de National League en vertolkte een cruciale rol in het kampioenschap met een gestopte strafschop in de topper tegen rivaal Notts County.

'Niet het niveau gehaald'

"De waarheid is dat mijn prestaties dit seizoen niet het niveau hebben gehaald dat ik van mezelf verlang", verklaarde Foster. "Ik heb het gevoel dat dit het juiste moment is om met pensioen te gaan."

Carrière Wrexham

Foster, die 8 interlands speelde voor Engeland, speelde in 2005 als huurling van Stoke City ook al voor Wrexham. Later kwam hij uit voor onder meer Manchester United, Birmingham City, West Bromwich Albion en Watford.