Benfica-trainer Roger Schmidt kreeg fles naar zijn hoofd na tegendoelpunt: 'Dan vertrek ik'
i

Getty Images

Benfica-trainer Roger Schmidt kreeg fles naar zijn hoofd na tegendoelpunt: 'Dan vertrek ik'

Matthijs Nijhuis • 09:17, 09-12-2023 / Laatste Update: 11:53, 08-01-2024

Roger Schmidt, voormalig PSV-trainer en nu coach van de mannen van Benfica, is niet blij. Zijn team kwam vrijdagavond op 1-0 achterstand tegen Farense, waarna een supporter hem vanaf de tribune probeerde te raken met een plastic fles. "Als ik het probleem ben, dan vertrek ik", aldus een boze Schmidt.

Schmidt haalde na het tegendoelpunt publiekslieveling João Neves naar de kant. Dat is bij 1 fan in het verkeerde keelgat geschoten, zo blijkt. De trainer kreeg een flesje naar zijn hoofd gegooid, maar het projectiel landde net naast hem op veld.

Tijd voor verandering

Na de wedstrijd reageerde de coach op het incident in een persconferentie: "Ik moet nadenken wat er vanavond is gebeurd", zei hij boos. "Dit is onacceptabel. Een reactie zoals dit vanaf de tribunes kan ik niet accepteren."

Opstappen

Benfica kwam nog terug tot een 1-1 tegen Farense, maar dat weerhield Schmidt er niet van om te dreigen met opstappen. "Als ik het probleem ben en de Benfica-fans een coach wil die wisselt zoals zij het willen, dan vertrek ik. Dat is heel gemakkelijk en is iets waar ik over nadenk. We zullen zien."

Samenvatting Benfica - Farense