Benfica van Roger Schmidt wint van Toulouse dankzij Nederlands VAR-duo
Ángel di María na de 1-0 © Getty Images

23:22, 15-02-2024 / Laatste Update: 23:34, 15-02-2024

Benfica heeft dankzij twee strafschoppen gewonnen van FC Toulouse in de Europa League. In de slotfase werden er ook behoorlijk wat kaarten uitgedeeld. Hierdoor moest Toulouse, dat met Nederlanders Thijs Dallinga en Stijn Spierings in de basis begon, in de blessuretijd nog met tien man verder.

Na een doelpuntloos eerste uur constateerde het Nederlandse VAR-duo Pol van Boekel en Jeroen Manschot een handsbal bij Toulouse en dus ging de bal op de stip. Ángel Di María, die een dag eerder zijn 36e verjaardag vierde, scoorde de 1-0.

In een van de weinige kansen kwam Toulouse snel daarna op gelijke hoogte. Een bal werd opnieuw ingebracht door Dallinga, die zag dat zijn ploeggenoot Mikkel Desler klaarstond bij de tweede paal om de gelijkmaker binnen te schieten.

Invaller Christian Mawissa moest in de blessuretijd met een tweede gele kaart van het veld, toen hij op de voet van een Benfica-speler ging staan in zijn eigen zestienmetergebied. Di María scoorde een tweede penalty en bezorgde het team van Schmidt, met voormalig Feyenoorders Fredrik Aursnes en Orkun Kökçü, een late overwinning.