Bergkamp blijft enige Nederlander in Engelse Hall of Fame: deze 3 helden vielen af
i

REUTERS

Bergkamp blijft enige Nederlander in Engelse Hall of Fame: deze 3 helden vielen af

Jeroen Rooseboom • 14:33, 21-04-2022 / Laatste Update: 22:54, 11-12-2023

Sinds vorig jaar is de Premier League Hall of Fame opgezet. Met zoveel grote Nederlandse voetballers die de pannen van het dak speelden in Engeland, zou je verwachten dat het aandeel uit ons kikkerlandje groot is. Maar niks is minder waar.

Dennis Bergkamp stond al in de lijst met de meest iconische voetballers uit de Premier League. Dit jaar konden Edwin van der Sar, Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij daar bijkomen. Zij hoorden bij de 25 genomineerden om toe te treden tot deze lijst. Jammer genoeg heeft geen van deze Nederlandse helden het gehaald. Ze kregen niet genoeg stemmen van het publiek.

Dennis Bergkamp

Wayne Rooney en Patrick Vieira zouden dit jaar sowieso al worden opgenomen in de eregalerij van de Premier League. Naast deze 2 spelers kozen de fans ook voor Ian Wright, Peter Schmeichel, Paul Scholes, Didier Drogba, Vincent Kompany en Sergio Agüero.

Dennis Bergkamp, die in de Premier League vele prijzen won met Arsenal, behoorde tot de eerste groep spelers die uitgekozen werd. De 'Non-Flying Dutchman' werd samen met Alan Shearer, Thierry Henry, Eric Cantona, Roy Keane, David Beckham, Frank Lampard en Steven Gerrard gekozen.