Bert van Marwijk zou Feyenoorder kans geven in Oranje: 'Waarom zou je wachten'
i

Pro Shots

Bert van Marwijk zou Feyenoorder kans geven in Oranje: 'Waarom zou je wachten'

Yvo van Dorst • 23:07, 08-03-2023 / Laatste Update: 07:53, 12-12-2023

Bert van Marwijk vindt dat Mats Wieffer een kans moet krijgen in de definitieve selectie van Oranje. Volgens veel geluiden kwam de selectie voor de middenvelder te vroeg, maar de oud-bondscoach zag in zijn tijd bij Oranje voorbeelden waarbij dit juist goed uitpakte.

Van Marwijk vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij Wieffer ook had geselecteerd. "Als je goed genoeg bent, waarom zou je dan moeten wachten", vraagt de oud-bondscoach zich af.

"Ik haalde Kevin Strootman ooit bij Oranje, toen hij ook maar kort in de Eredivisie speelde en we weten allemaal hoe het hem is vergaan. Ronald Koeman zal zijn afwegingen maken."

Keuken Kampioen Divisie

Volgens Van Marwijk is het ook heel belangrijk om de Keuken Kampioen Divisie niet te onderschatten. Onder andere de opkomst van Wieffer laat volgens de oud-trainer zien wat voor kweekvijver de competitie is.

"Ik heb altijd gezegd dat je de Keuken Kampioen Divisie serieus moet volgen, er komen toch steeds weer goede spelers vandaan. Je hebt drie type spelers. 1: de groep die een stap hogerop zet en tijd nodig heeft, 2: jongens die er niks van bakken en 3: voetballers die meteen aanhaken bij dat hogere tempo. Wieffer behoort tot die laatste categorie."