Bestuur van Everton krijgt advies om wedstrijd tegen Southampton uit veiligheid te skippen
i

Getty Images

Bestuur van Everton krijgt advies om wedstrijd tegen Southampton uit veiligheid te skippen

Bart van der Wijst • 14:54, 14-01-2023 / Laatste Update: 02:45, 12-12-2023

Het gaat al jarenlang slecht met Everton. Vorig seizoen bleef de ploeg uit het blauwe deel van Liverpool ternauwernood in de Premier League, alleen dat heeft niet veel geholpen. Dit seizoen bivakkeert Everton opnieuw in de onderste regionen en daar krijgt het bestuur de schuld van. Het is zelfs zo erg dat zij uit veiligheidsredenen niet aanwezig kunnen zijn bij de wedstrijd tegen Southampton.

'De bestuursleden hebben met tegenzin de uitkomst aanvaard van de veiligheidsbeoordeling die is uitgevoerd door beveiligingsadviseurs', schrijft Everton op de eigen site. 'De bestuursleden kregen dat advies vanwege diverse bedreigende berichten die de club ontving en toenemende incidenten van asociaal gedrag - waaronder gerichte fysieke agressie - bij recente thuiswedstrijden.'

Bevel

"Dit is een ongekende beslissing voor Everton Football Club", aldus een woordvoerder. "Nooit eerder heeft onze hele raad van bestuur het bevel gekregen om wegens veiligheidsredenen geen wedstrijd bij te wonen. Het is een diep trieste dag voor Everton en zijn supporters."

Everton pompt net als veel clubs in de Premier League veel geld in nieuwe spelers, al kopen ze vaak de verkeerde spelers blijkt achteraf. Daarom staan ze dit seizoen op een 18e plek op de ranglijst. De wedstrijd met rodelantaarndrager Southampton geldt als zespuntenduel.

Everton en Southampton trappen om 16.00 uur af op Goodison Park. Het duel is te zien op Viaplay.