Bieden maar! Voor dit bedrag heb jij het shirt waarin Lionel Messi wereldkampioen werd
i

Pro Shots

Bieden maar! Voor dit bedrag heb jij het shirt waarin Lionel Messi wereldkampioen werd

Noah Hoogenboezem • 18:01, 20-11-2023 / Laatste Update: 16:42, 07-01-2024

Wil jij een stukje voetbalgeschiedenis in huis halen? Dan is dit je kans. Al moet je daar wel wat voor over hebben. Lionel Messi gaat 6 gedragen shirts van hem laten veilen. Dat zijn niet zomaar shirtjes, want hij droeg ze tijdens het WK voetbal in Qatar vorig jaar. De Argentijn bekroonde zijn carrière daar door het WK te winnen.

De Argentijn laat 6 shirts van hem veilen door het beroemde veilinghuis Sotheby's. Daar zitten ook de shirts bij die hij tijdens de kwartfinale tegen Oranje en de finale tegen Frankrijk droeg. Alle shirts droeg hij in de eerste helft van de wedstrijden.

Prijskaartje

De shirts worden als setje verkocht en dus moet je er flink wat geld voor over hebben. Sotheby's verwacht namelijk dat de shirts omgerekend meer dan 10 miljoen dollar gaan opleveren. Interesse? Je kunt van 30 november tot en met 14 december bieden via de website van het veilinghuis.

Goed doel

Een deel van de opbrengst gaat naar het Unicas Project. Dat is een goed doel van het kinderziekenhuis in Barcelona. Zij houden zich bezig met zeldzame ziektes bij kinderen. Je doet dus ook nog iets goeds als je deze shirts binnenhengelt!