Bier gooien kost geld: PSV voert statiegeld op bekers in
i

Pro Shots / Marcel van Dorst

Bier gooien kost geld: PSV voert statiegeld op bekers in

Yvo van Dorst • 14:40, 26-10-2023 / Laatste Update: 05:16, 08-01-2024

PSV is vanaf komend weekend definitief van de plastic bekers af. De Eindhovenaren willen met een beker van harder materiaal de afvalstapel terugdringen zodat er minder opgeruimd hoeft te worden. Aankomende weekend is de eerste wedstrijd zonder plastic bekers tegen Ajax.

Als je in het PSV-stadion een biertje koopt vanaf aanstaande zondag, betaal je 2 euro meer voor een cup van harder materiaal. Dit geldt dus alleen voor de bierverkoop en niet voor andere dranken. Na de wedstrijd kun je je beker meenemen om die de volgende keer weer vol te laten tappen of je kunt hem inleveren bij de bar en dan krijg je je 2 euro terug, vertelt PSV over de werkwijze met de nieuwe bekers.

Biergooiers

De nieuwe regels zijn dus niet direct om de biergooiers tegen te houden. De laatste maanden worden er steeds meer wedstrijden gestaakt vanwege supporters die een beker op het veld gooien. Volgens de regels is de scheidsrechter verplicht de wedstrijd stil te leggen als dit gebeurd. Als je nu een biertje gooit ben je dus wel je 2 euro kwijt.