Bizar: 'Cristiano Ronaldo kost Juventus 1 miljoen euro per doelpunt' 🤯
i

AP

Bizar: 'Cristiano Ronaldo kost Juventus 1 miljoen euro per doelpunt' 🤯

admin • 22:38, 12-03-2021 / Laatste Update: 21:37, 13-12-2023

Het was een dampweek voor Cristiano Ronaldo: de Portugese superster werd met Juventus uitgeschakeld door FC Porto in de Champions League. Volgens kritische mensen een reden om je af te vragen of CR7 nog wel meekan op dit niveau. En tja, is het dan wel geoorloofd om gemiddeld 1 miljoen euro per doelpunt te betalen?

Voormalig Juve-voorzitter Giovanni Cobolli noemt Ronaldo inmiddels een miskoop. Met een astronomisch salaris van ruim 32 miljoen euro per seizoen behoort de 36-jarige superster tot de best betaalde atleten van deze planeet. En dan zijn de bonussen nog niet eens meegerekend. Om een vergelijking te maken: Matthijs de Ligt is de 2e best betaalde speler bij Juventus met een jaarstrookje van ongeveer 8,5 miljoen euro per jaar en coach Andrea Pirlo strijkt jaarlijks nog geen 2 miljoen euro op.

'1 miljoen per goal'

Bij Radio Punto Nuovo kreeg ex-voorzitter Cobolli de vraag of Ronaldo een miskoop is. ,,Absoluut en dat heb ik al vanaf dag 1 gezegd. Met alle respect die ik voor deze groot kampioen heb, maar hij is te duur. Het is aan Juventus om hem te verkopen of niet. Inmiddels kost hij 1 miljoen per doelpunt." De totale kosten van Ronaldo: 240 miljoen netto, zo berekende La Gazzetta dello Sport. Ronaldo scoorde in 2,5 jaar 92 keer in 121 wedstrijden.

Wie gaat hem halen?

Het contract van Ronaldo loopt nog een jaar door. Juventus is momenteel niet van plan om dat te verlengen. De toekomst van de Portugese superster is daarom onderwerp van gesprek. Corriere dello Sport berekende dat Juventus 29 miljoen euro moet ontvangen voor hem om quitte te spelen. De vraag is wie dat gaat betalen voor een speler van 36 jaar oud.