Bizar gerucht: gaat Arsenal opnieuw shoppen in Amsterdam? 'Een echte Arteta-speler'
Selectie van Ajax. © Pro Shots

Bizar gerucht: gaat Arsenal opnieuw shoppen in Amsterdam? 'Een echte Arteta-speler'

16:33, 26-02-2024 / Laatste Update: 18:54, 26-02-2024

Afgelopen zomer vertrok Jurrien Timber al van Ajax naar Arsenal, maar volgens geruchten uit Engeland gaan de Londenaren aankomende zomer weer shoppen bij de Amsterdammers. Arsenal wil het keepersgilde gaan versterken.

Het gerucht gaat namelijk dat Arsenal Ajax-keeper Diant Ramaj nauwlettend in de gaten houdt, zo meldt Footballtransfers.com. De Londenaren zijn namelijk op zoek naar een vervanger voor Aaron Ramsdale, die naar verluidt ontevreden is als reservekeeper bij Arsenal.

'Prijskaartje van 15 miljoen'

Volgens FootballTransfers-journalist Steve Kay is Arsenal-coach Mikel Arteta fan van de Duitse goalie: "Hij is goed aan de bal, één van de vereisten voor Arteta. Daarnaast is hij ook goed in het geven van een lange bal. Arsenal hield de keeper ook al in de gaten toen hij bij Eintracht Frankfurt speelde." Kay meldt ook dat Arsenal rond de 15 miljoen euro moet betalen voor Ramaj.

Een van de weinige geslaagde aankopen

Ramaj geldt als een van de weinige spelers die is aangetrokken door Sven Mislintat en voorlopig wél is geslaagd. Eerst werd hij door Maurice Steijn nog op de bank gehouden, maar onder John van 't Schip is de Duitser de eerste keeper. Ondanks dat Geronimo Rulli, die met Argentinië het WK 2022 won, weer fit is.