Bizarre wedstrijd in Londen: 5 goals, 4 afgekeurde goals en 2 rode kaarten bij Tottenham - Chelsea

Brian Vesseur • 00:09, 07-11-2023 / Laatste Update: 18:58, 07-01-2024

Chelsea heeft een gestoorde wedstrijd van Tottenham Hotspur gewonnen. In het Tottenham Hotspur Stadium werd het uiteindelijk 4-1 voor de bezoekers, na onder andere 4 afgekeurde goals - 2 voor elk team - én 2 rode kaarten voor de thuisploeg. Wát een wedstrijd.

De eerste helft was knotsknettergek. Dejan Kulusevski zette Tottenham Hotspur al na 6 minuten op voorsprong. Heung-min Son leek daar na 14 minuten 2-0 van te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Vervolgens werden er 2 doelpunten van Chelsea afgekeurd, in de 21e en 28e minuut.

Rode kaarten

In de 33e minuut kreeg Cristian Romero vervolgens rood, na een tackle in de 16. Cole Palmer schoot de penalty binnen: 1-1. Uiteindelijk kreeg de eerste helft nog 12 minuten blessuretijd, waar nog 3 gele kaarten in vielen.

Rood Romero:

Destiny Udogie ontsnapte in de eerste helft aan een rode kaart, maar uiteindelijk kreeg hij in de 55e minuut wel zijn tweede gele kaart. De Spurs moesten met 9 man verder!

Rood Udogie:

Bevrijdende treffer?

Chelsea had heel veel moeite om door die 9 man heen te voetballen, maar in de 75e minuut lukte het dan toch. Nicolas Jackson maakte de bevrijdende 2-1 voor de bezoekers. In de 80e minuut leek het alweer 2-2 te worden, maar de kopgoal van Eric Dier werd uiteindelijk afgekeurd.

Uiteindelijk was het Jackson die er in de 94e minuut nog 3-1 van maakte. Even daarvoor kreeg Tottenham nog een paar grote kansen. In de 98e minuut voltooide hij zijn hattrick, omdat de Spurs vol op de aanval gingen spelen.