Björn Kuipers gaat misschien toch door met fluiten op topniveau: 'Zo ver ben ik nog niet'
i

Getty

Björn Kuipers gaat misschien toch door met fluiten op topniveau: 'Zo ver ben ik nog niet'

Sjors Tanis • 19:01, 12-07-2021 / Laatste Update: 00:27, 08-01-2024

Björn Kuipers blijft mogelijk toch langer actief als scheidsrechter op topniveau. Hij leidde zondag de finale van het Europees kampioenschap tussen Engeland en Italië en kreeg veel lof.

"Ik heb in veel kranten gelezen dat dit mijn internationale afscheid was", zei Kuipers (48) bij terugkeer op Schiphol.

Op naar WK in Qatar?

"Maar ik ben zo ver nog niet. Ik heb ook te maken met mijn thuissituatie natuurlijk, ik ben al 12 jaar op dit niveau actief en ermee bezig. Ik ga er even rustig over nadenken. De rest van dit 'Team Kuipers' wil sowieso wel door", aldus Kuipers, die nog niet wilde zeggen of het WK in Qatar van volgend jaar een doel voor hem is.

Op het WK mag maar 1 scheidsrechter per land fluiten. Als Kuipers zich kandidaat zou stellen, staat hij mogelijk de 38-jarige Danny Makkelie in de weg. Makkelie had bij het EK de leiding over de openingswedstrijd (Italië - Turkije) en de halve finale tussen Engeland en Denemarken.

Kuipers had zijn wekker op de dag van de finale op 09.00 uur gezet, maar hij werd al om 05.23 uur wakker. "Ik had het gevoel dat er niets mis kon gaan. Iedereen van ons was zo gefocust en zo geconcentreerd. Gelukkig zijn er geen momenten geweest waarin we cruciaal waren. Italië en Engeland hebben zich ook voortreffelijk gedragen."