Blije Roger Schmidt gevraagd naar 'terugpak-tweetje' PSV: 'Dit maakt ons trots'

Trevor Wagener • 09:59, 29-07-2021 / Laatste Update: 02:57, 08-01-2024

In de 2e voorronde van de Champions League had PSV over 2 potjes geen kind aan het Turkse Galatasaray. Na de spetterende 5-1 in Eindhoven werd de Turkse topclub in Istanbul ook opzij gezet (1-2). Na afloop was er wat tumult over wat geroep over en weer.

PSV plaatste na het laatste fluitsignaal een tweet met daarin een verwijzing naar Galatasaray. "Small club? Big result!", schreef PSV. Oftewel: kleine club, groot resultaat! Eerder noemde Galatasaray-fans PSV al een kleine club, in vergelijking met die van hen.

Watte?

Het tweetje van PSV zorgde voor rumoer in Turkije. PSV-coach Roger Schmidt kreeg er zelfs een vraag over. "Onze stad (Eindhoven) is veel kleiner dan Istanbul", reageerde Schmidt strategisch. "Dat maakt ons trots. Verder kan ik niet in detail ingaan op deze post."

In tegenstelling tot de supporters van Cim Bom Bom had Gala-coach Fatih Terim wél respect voor PSV. "Dit is een belangrijke club in Nederland", aldus de voetbal-baba. "Kijk alleen al naar alle foto's en teksten in dit stadion!"

Small club? Big result 😘#GALPSV #UCL #VooruitPSV

— PSV (@PSV) July 28, 2021