Blik op verleden: zo verliepen de laatste duels tussen Feyenoord en PSV

Sjors Tanis • 11:08, 03-12-2023 / Laatste Update: 19:09, 04-01-2024

De voetbalzondag in de Eredivisie staat in het teken van de kraker tussen Feyenoord en PSV (aftrap 12.15 uur). PSV is koploper én nog foutloos, Feyenoord heeft 7 punten minder. Het belooft een heerlijk duel te worden. Maar hoe verliepen de 5 meest recente wedstrijden tussen beide clubs?

Check het hier, te beginnen met het meest recente duel!

4 augustus 2023: Feyenoord - PSV (0-1, Johan Cruijff Schaal)

Het huidige seizoen begon met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV. In de Kuip wonnen de Eindhovenaren met 1-0. Noa Lang kroonde zich tot matchwinner met zijn goal in de 79e minuut.

5 februari 2023: Feyenoord - PSV (2-2, Eredivisie)

Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar begin februari in Rotterdam. Het werd 2-2. In de 8e minuut zette Anwar El Ghazi (inmiddels vertrokken) PSV op voorsprong. Na 65 minuten kreeg Armando Obispo een rode kaart, maar met een man minder kwam PSV toch op 0-2 door invaller Thorgan Hazard (ook vertrokken). In de slotfase trok Feyenoord de stand gelijk door 2 doelpunten van Alireza Jahanbakhsh.

18 september 2022: PSV - Feyenoord (4-3, Eredivisie)

De meest spectaculaire wedstrijd tussen Feyenoord en PSV van de laatste jaren. In het Philips Stadion in Eindhoven vielen liefst 7 goals: 4-3. Namens PSV scoorden Jarrad Branthwaite (vertrokken), Cody Gakpo (vertrokken), Guus Til en Obispo werd matchwinner. Oussama Idrissi, Danilo en Orkun Kökçü (allen vertrokken) waren trefzeker voor Feyenoord.

8 mei 2022: Feyenoord - PSV (2-2, Eredivisie)

Ook deze kraker in de Kuip eindigde in 2-2. Gakpo maakte beide goals voor PSV. In de slotfase scoorde Feyenoord 2 keer via Cyriel Dessers (vertrokken).

19 september 2021: PSV - Feyenoord (0-4, Eredivisie)

De meeste wedstrijden tussen Feyenoord en PSV liggen dicht bij elkaar, maar dat was bij deze editie niet het geval. In Eindhoven won Feyenoord met 4-0. Jens Toornstra (2 keer), Bryan Linssen en Dessers (allen vertrokken) namen de doelpunten voor hun rekening.