Blind bereidde zich bij AFC voor op Bayern: 'Heb ook een sportschoolabonnementje genomen'
i

Getty Images

Blind bereidde zich bij AFC voor op Bayern: 'Heb ook een sportschoolabonnementje genomen'

Jeroen Rooseboom • 09:30, 19-01-2023 / Laatste Update: 16:33, 08-01-2024

Dat hij niet meer welkom was bij Ajax, betekende dat Daley Blind eind december zelf een plek moest zoeken om te trainen in afwachting van een nieuwe club. Voordat de 99-voudig international tekende bij Bayern München, klopte hij met succes aan bij de Amsterdamse amateurclub AFC.

"Het is wel grappig dat de groepstraining bij de amateurs van AFC 1 mijn voorbereiding op Bayern is geworden", zei Blind in een groot interview met het AD. "Die club ligt bij mij naast de deur en in eerste instantie wilde ik er een paar ballen vragen om in mijn eentje wat te kunnen doen. Maar de trainer van AFC was zo aardig om jongens op te trommelen die in hun kerstvakantie ook zin hadden om bezig te zijn."

"Een mannetje of 8, 9 vond het leuk om met mij samen overdag te trainen. Dat hebben we zo een aantal keren gedaan. Daarnaast had ik het eerst in mijn leven een sportschoolabonnementje genomen."

Pijn als hij over Ajax praat

Als Daley Blind over Bayern München praat, twinkelen zijn ogen. Praat hij over Ajax, dan zit er nog veel pijn en verdriet. "Ik ben ervan overtuigd dat het persoonlijk was bij Alfred Schreuder."

Lees ook: Daley Blind onthult conflict met Alfred Schreuder: ‘Hou je bek en ga zitten’

Nadat Blind interesse van onder meer PSV terzijde had geschoven, was het vanaf 6 januari bij Bayern meteen aanpoten. "We gingen een dag nadat ik had getekend meteen op trainingskamp naar Qatar. Dat was ook wel apart: in Doha had ik mijn laatste groepstraining op profniveau gedaan, op 8 december met Oranje tijdens het WK."