Blind legt uit dat hij de linksbackpositie 'op iets andere manier invult'
i

ANP

Blind legt uit dat hij de linksbackpositie 'op iets andere manier invult'

Brian Vesseur • 20:17, 31-01-2021 / Laatste Update: 21:04, 04-01-2024

Daley Blind stond in de gewonnen topper tegen AZ (0-3) op linksback. Lisandro Martínez was nodig in de verdediging door de afwezigheid van Nico Tagliafico, waardoor Erik ten Hag een beetje moest schuiven achterin. Na 15 minuten stond Blind aan de basis van de openingstreffer van Antony.

"Dat is de keuze van de trainer geweest", legt Blind zijn positie op linksback uit. "Ik vul dat misschien op een iets andere manier in, en weet in dit systeem goed wanneer ik wel en niet moet doordrukken. Het is voor mij geen probleem om op een andere positie te spelen en Lisandro Martínez deed het in de beker vorige week ook erg goed tegen AZ op de 4-positie. Ik denk dat dat de beweegredenen zijn geweest voor de trainer."

"We hebben op deze manier heel veel rust aan de bal en voetballend vermogen achterin, en dat kon je bij vlagen zien", vervolgde Blind, die geen assist op zijn naam kreeg, maar wel belangrijk was in de voorbereiding van de Ajax-treffers. "Hun buitenspelers trokken vaak naar binnen en dan weet je dat je als je stress creëer bij hun back, je vaak vrij kan komen. Ik denk dat we de bal soms te snel verloren, maar over het algemeen kunnen we tevreden zijn."