Blunderende Cillessen zet zichzelf en NEC voor schut op bezoek bij Sparta

Jeroen Rooseboom • 16:10, 16-10-2022 / Laatste Update: 06:55, 12-12-2023

Sparta heeft zondagmiddag vrij gemakkelijk gewonnen van NEC. Bij de Nijmegenaren had Jasper Cillessen een negatieve hoofdrol, door eerst kritiek te leveren op de scheidsrechter en vervolgens over een bal heen te duiken. Sparta won met 2-0.

Cillessen zat er niet lekker in tijdens de 1e helft. Sparta kwam al na 7 minuten op voorsprong door een goal van Dirk Abels, maar de beoogd keeper voor het Nederlands elftal op het WK in Qatar was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Hensgens om een corner te geven. Hij applaudisseerde theatraal voor de wedstrijdleider.

Ongeveer 20 minuten later ging Jappie gruwelijk in de fout. Hij dook over een geplaatst schot van Jonathan de Guzman heen en opeens stond het na een halfuur spelen 2-0 voor Sparta. Het regende direct kritiek op Twitter.

Cillessen, het lek van Nec. #spanec

— Jeroen Schiedam (@SchiedamJeroen) October 16, 2022

Weinig opwinding

Na de thee hield Sparta makkelijk stand tegen NEC. De Nijmegenaren maakten geen goede indruk. Pas in de 77e minuut was er weer wat opwinding op Het Kasteel toen bijna het hele veld betrokken raakte bij een opstootje tussen Vito van Crooij en Calvin Verdonk.

Het lukte NEC simpelweg niet om een weg naar het doel van de Spartanen te vinden. Sparta geloofde het ook wel en dus werd er niet gescoord in de 2e helft. Door deze overwinning nestelen de Rotterdammers zich nog wat steviger in de subtop van de eredivisie. Knappe prestatie!