🎥 | Boeiende Merseyside Derby blijft onbeslist na afgekeurde goal

Getty

Jeroen Rooseboom • 17:25, 03-09-2022 / Laatste Update: 01:05, 12-12-2023

Een zeer spannende Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool bleef onbeslist. Everton wist wel te scoren via Conor Coady, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Keepers Alisson en Jordan Pickford waren de uitblinkers.

Voor de wedstrijd lieten de fans van Everton al zien hoe groot deze wedstrijd is. Al leken de spelers van Liverpool dat niet echt door te hebben. The Reds begonnen slap aan de wedstrijd en werden vaak overklast door de strijdlustige Toffees. Everton was gevaarlijker, maar creëerde weinig echt grote kansen. Tot de 33e minuut: een rebound kwam voor de voeten van Tom Davies, maar zijn schot raakte de paal.

Daardoor leek de ploeg van Jürgen Klopp wakker geschud. Voor rust raakte nieuwe spits Darwin Núñez 1x de paal en 1x de lat. De bal wilde er niet in en dus zochten de spelers de kleedkamer op bij een stand van 0-0.

Druk van Liverpool

Virgil van Dijk en zijn mannen kwamen sterk uit de kleedkamer. Tsimikas scoorde bijna uit een scrimmage, maar met gevaar voor eigen leven wist Everton-keeper Jordan Pickford zijn doel schoon te houden. Daarna ging de wedstrijd op en neer. Evertons Neal Maupay had de hoek voor het uitkiezen in de 65e minuut, maar schoot tegen keeper Alisson op.

Kort daarna wist Conor Coady wel het net te vinden, maar zijn goal werd afgekeurd door de VAR. Hij stond namelijk buitenspel.

Met nog een kwartier te gaan ontsnapte Van Dijk aan een rode kaart. Hij maakte een harde overtreding, maar krijgt slechts geel. Bekijk de foto hieronder en oordeel zelf.

Ultieme redding Alisson

Met nog 5 minuten te gaan zorgde Alisson ervoor dat zijn Liverpool niet op achterstand kwam. Met een miraculeuze redding op een van richting veranderd schot hield hij zijn ploeg op de been. Daarna ging het spel nog over en weer. Liverpool kreeg ook nog een grote kans, maar ook Pickford hield stand. Daardoor bleef het 0-0 op Goodison Park.