Bondscoach Brazilië Tite stopt ermee (na het WK)
i

Getty Images

Bondscoach Brazilië Tite stopt ermee (na het WK)

Eimert Pruis • 17:59, 25-02-2022 / Laatste Update: 00:50, 12-12-2023

Tite stopt na het WK van eind dit jaar in Qatar als bondscoach van Brazilië. De 60-jarige Braziliaan maakte dat zelf bekend in een tv-programma. "Ik heb in mijn carrière alles gewonnen, alleen de wereldtitel ontbreekt nog. Maar na het WK stop ik, ik ga daar niet over liegen", aldus Tite.

De Braziliaan werkte als clubtrainer bij onder meer Grêmio, Internacional en Corinthians, waarmee hij in 2012 de Copa Libertadores won (de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League) en het WK voor clubs. In 2016 volgde hij oud-international Dunga op als bondscoach.

Ongeslagen in WK-kwalificatie

Onder leiding van Tite won de Seleção in 2019 de Copa América, vorig jaar ging de finale in eigen land tegen Argentinië verloren. De Brazilianen zijn in de kwalificatie voor het WK in Qatar nog ongeslagen en hebben zich net als de Argentijnen, die 2e staan in de groep, al verzekerd van deelname aan het mondiale toernooi.

Tite liet afgelopen jaar Ajax-aanvaller Antony debuteren in het Braziliaanse elftal. De 22-jarige Ajacied is inmiddels een vaste waarde in de selectie van de vijfvoudig wereldkampioen.