Bondscoach Kroatië zwijmelt van Oranje: 'Schitterend team, prachtige topspelers'
i

Getty Images

Bondscoach Kroatië zwijmelt van Oranje: 'Schitterend team, prachtige topspelers'

Marcel Roes • 21:48, 13-06-2023 / Laatste Update: 11:35, 08-01-2024

Kroatië werd bij de 2 vorige WK's 2e en 3e. De komende week krijgt het land bij de Nations League een nieuwe kans om wel een prijs te pakken. In de halve finale spelen de Kroaten tegen Oranje.

Eerder op dinsdag gaf Oranje-bondscoach Ronald Koeman met Virgil van Dijk ernaast zijn perspraatje. Daarna was Kroatië aan de beurt. Aanvoerder Luka Modric en bondscoach Zlatko Dalic schoven aan.

WK 2022

"We zijn net zo gemotiveerd als op het WK in Qatar", zei Dalic in De Kuip. "We willen nu bereiken wat we nog nooit bereikt hebben. Als we de Nations League winnen, schrijven we geschiedenis."

Medaille is ook mooi

Maar met minder nemen ze ook genoegen. "We zijn hier om een medaille te pakken", aldus Dalic. "Als we verliezen van Oranje, dan gaat niemand van ons naar huis. Dat willen ze ook niet. Elke medaille is iets moois.'

Mordic (37) zei: "We zijn vol energie en zijn er klaar voor om tot het uiterste te gaan. Dat zal ook moeten, want dit Nederland heeft een sterk team en speelt thuis."

Oh Nederland oooh

En toen ging het vrolijke duo door met pluimen in Nederlands achterwerk steken.

"Nederland heeft een schitterend team met prachtige spelers", meende Dalic. "Nederland heeft alleen maar spelers die in de internationale top spelen, plus talenten die de Europese top kunnen halen."