🎥 | Bondscoach Louis van Gaal haalt op persconferentie uit naar Valentijn Driessen: 'Walgelijk'

Sjors Tanis • 10:25, 15-06-2022 / Laatste Update: 18:05, 08-01-2024

Het was weer raak op de persconferentie van Louis van Gaal na de Nations League-wedstrijd tegen Wales (3-2). De bondscoach kreeg het aan de stok met De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. De reden?

Driessen noemde de naam van Georginio Wijnaldum en vroeg hoe Van Gaal naar die situatie keek. Daar was de trainer niet blij mee: "Je kan blijven zeuren, ik ben het niet met je eens. Dus we stoppen hiermee. Ik ben het er niet mee eens."

'Walgelijk'

Vervolgens wil Driessen nog een vraag stellen, maar dat wil Van Gaal niet. "Nee, je hebt een 2e vraag gehad. Nee, ik antwoord niet. Je hebt je kans voorbij laten gaan. 2 vragen zei je, en je moest nog even Wijnaldum vragen. Omdat je dat zo lekker vindt. Lekker stoken, hè, in een goed huwelijk." Driessen: "Nee, dat hoort er gewoon bij dat je zo'n vraag stelt." Van Gaal: "Nee jongen, het is walgelijk."

Zelfreflectie

Driessen had ook nog een vraag waar Van Gaal niet echt over te spreken was. "Je gaf jezelf een hele goede beoordeling, als je nu terugkijkt naar...", aldus Driessen totdat Van Gaal hem onderbrak. "Nee, dat was een antwoord op een vraag. Natuurlijk vind ik dat ik het goed doe. Maar het is logisch dat jij erop terugkomt. Een ander doet het niet, maar jij wel. Dat zal morgen natuurlijk weer in dat kolommetje staan van jou."

Driessen: "Nou dat staat er niet in, dat kan ik nu al zeggen." Van Gaal: "Oh, gelukkig."