Bondscoach Louis van Gaal over groepsfase Oranje op WK: 'Betere loting dan in 2014, maar dat zegt niets'
i

Getty Images

Bondscoach Louis van Gaal over groepsfase Oranje op WK: 'Betere loting dan in 2014, maar dat zegt niets'

Sjors Tanis • 21:36, 01-04-2022 / Laatste Update: 17:31, 07-01-2024

Bondscoach Louis van Gaal heeft tegenover de NOS gereageerd op de loting van Oranje op het WK voetbal. De ervaren trainer beseft dat het op papier gunstig uit ziet voor Nederland.

"Het is een betere loting dan in 2014, maar dat zegt niets", aldus Van Gaal.

Kleurrijk

"Het is een kleurrijke loting", vond Van Gaal. "Ik ken die landen eigenlijk ook niet, dus ik kan er niets over zeggen. Ik weet niet of het een gelukje is dat we Qatar in poule hebben. In 2014 speelden we tegen Spanje. En Chili, plus vechtersbazen van Australië, daar hadden we het toen het moeilijkst mee. Je kan het van tevoren niet echt zeggen."

Lof voor Mané

Van Gaal gaf toe de tegenstanders in de groepsfase van het wereldkampioenschap nog niet aan het werk te hebben gezien. "We hebben fantastische scouts, die moeten die teams analyseren. Ze hebben voorlopig goed werk afgeleverd, want we hebben nog niet verloren."

Over Sadio Mané, sterspeler van Afrika Cup-winnaar Senegal: "Als coach Manchester United wilde ik Sadio Mané hebben. Hij ging toen naar de concurrent (Liverpool, red.), dat was niet zo slim. Dat is echt een geweldige speler."