Bondscoach Ronald Koeman over blessureleed bij Oranje: 'Ben het gewend'
i

ANP

Bondscoach Ronald Koeman over blessureleed bij Oranje: 'Ben het gewend'

Matthijs Nijhuis • 12:37, 14-11-2023 / Laatste Update: 02:08, 05-01-2024

Ronald Koeman gaf dinsdagochtend in de aanloop naar de open training van Oranje een persconferentie. De bondscoach wacht 2 interlands. Zaterdag staat Oranje tegenover Ierland in de Johan Cruijff Arena. Koeman kreeg gisteren het nieuws dat hij het zonder Brian Brobbey en Steven Bergwijn moet doen, maar de trainer is afmeldingen inmiddels 'gewend'.

Volgens Koeman bleek bij de medische keuring dat Brobbey en Bergwijn enkel overbelast zijn. Dat bevestigt het nieuws dat het blessureleed bij de Ajacieden meevalt. Thijs Dallinga is opgeroepen om het stokje over te nemen, mede dankzij zijn 'scorend vermogen' in Europa. Of Brobbey en Bergwijn weer fit zijn voor de wedstrijd tegen Gibraltar kan Koeman nog niet zeggen.

Keepertjes

Wie er in het doel moet staan namens het Nederlands elftal is al een tijdje een pijnpunt voor de trainer. Koeman heeft in de afgelopen periode verschillende keepers opgesteld, maar de keuze lijkt nu definitief Bart Verbruggen: "Op basis van de laatste wedstrijden is het logisch dat Bart keept", aldus de coach.